Islamic Home Loan and Refinance...Semua Bank dan LPPSA

Refinance Loan LPPSA Loan Government

Refinance Loan LPPSA Loan Government

refinance rumah loan lppsa
refinance rumah loan lppsa


Ada yang bertanya, boleh ke buat refinance kalau rumah tu beli guna loan goverment atau loan LPPSA?

Jawapannya, Ya memang boleh. Ada yang buat walaupun rate goverment LPPSA paling murah. Tapi ada reason kenapa orang buat refinance kepada bank untuk loan LPPSA.

1- Sebab nak rendahkan komitmen bulanan. Ramai yang sedia maklum bahawa loan rumah lppsa ikut umur persaraan. Jadi jika pendek, akan menyebabkan bulanan tinggi walaupun rate 4%. Dengan loan bank, anda boleh adjust tempoh lebih panjang.
2- Nak dapatkan cash payout. Disebabkan nilai market value terkini rumah dah semakin tinggi, maka anda refinance kepada bank, untuk dapatkan cash lebih. Tak ada masalah. Lagipun rate bank extra sikit je dalam 4.6%-4.7%.

Susah ke nak buat?

Tak lebih kurang sama je proses cuma kali ni bank akan berurusan dengan pihak LPPSA.

Apa nak susah-susah, anda boleh bagitau saya untuk uruskan semua. Beress bos...free jerr....


<DIRECT WHATSAPP LINK FAIRUZRAMLI>
 

Untuk lebih Tips Terkini, Sila LIKE Page FB Saya https://www.facebook.com/refinancerumahterbaik

Jika anda SERIUS untuk membuat refinance rumah, sila isi borang di bawah: