Islamic Home Loan and Refinance...Semua Bank dan LPPSA

Debt Consolidation Satukan Hutang Guna Refinance Rumah

Debt Consolidation Satukan Hutang Guna Refinance Rumah

debt consolidation refinance rumah malaysia
debt consolidation refinance rumah malaysia


Ia adalah istilah yang semakin didengari daripada pihak bank. Konsep Debt Consolidation atau penyatuan hutang ini bermaksud semua hutang diselesaikan dan disatukan di bawah refinance rumah.

Hutang hutang yang biasa diselesaikan adalah seperti credit card, pinjaman peribadi personal loan, pinjaman motorsikal besar dan pinjaman kereta.

Oleh kerana setiap loan daripada bank yang berbeza, berkemungkinan setiap pembayaran melalui bank transfer akan dicaj (ITBF charges).

Dan juga, credit card juga memberikan nilai yang tidak menguntungkan jika hanya bayaran minimum yang dibuat. Lebih baik hutang credit card ini disatukan dan berkemungkinan terdapat rebet cash setelah diselesaikan dan disatukan. Anda juga yang untung.

Dengan ini semakin mudah urusan anda kerana hanya satu bank sahaja anda berurusan dan pastikan tidak caj caj tambahan tanpa sedar.

Tambahan pula, rebet yang diperolehi akibat penyelesaian awal hutang hutang tadi (early settlement). Ini memberi lebih cash out kepada anda selain nilai cash out refinance.


<DIRECT WHATSAPP LINK FAIRUZRAMLI>
 

Untuk lebih Tips Terkini, Sila LIKE Page FB Saya https://www.facebook.com/refinancerumahterbaik

Jika anda SERIUS untuk membuat refinance rumah, sila isi borang di bawah: